Erasmus KA2 bendradarbiavimo partnerystės projektas Build Up Y(Our) Future Through Arts Nr. 2021-1-LT01-KA220-SCH-000027784, trukęs dvejus metus, artėja prie pabaigos.

Vienas įspūdingiausių Neveronių gimnazijoje vykdytų tarptautinių projektų skaičiuoja paskutinius akordus. Dvejus metus trūkusio Erasmus KA2 projekto, kurį koordinavo mūsų gimnazija, metu nuveikta išties daug įspūdingų savo formatu veiklų, atlikta ženklus skaičius kūrybinių ir mokslinių darbų. Projekto dalyviai ne tik išbandė save keliose meno srityse, bet ir sukūrė ne vieną puikų edukacinį produktą. Dalyvavimas šioje programoje atvėrė kelius jaunuoliams iš penkių šalių: Italijos, Lenkijos, Lietuvos, Portugalijos ir Turkijos atrasti savo pašaukimą mene. Šio Erasmus projekto metu buvo tobulinami ne tik dalyvių meniniai, bet ir esminiai gyvenimo įgūdžiai bei kompetencijos, kurie yra labai svarbūs šiuolaikiniame pasaulyje.

Meninis ugdymas, kaip neatsiejama visapusiško ugdymo sudedamoji dalis, vaidina labai svarbų vaidmenį formuojant jaunų žmonių bendrą akademinę sėkmę ir asmeninį augimą. Projektas „Build Up Y(Our) Future Through Arts“ buvo skirtas ugdyti dalyvių kūrybiškumą, talentą ir skiepyti mokiniams visą gyvenimą trunkančią meilę menui. Visos projekto vykdymo metu organizuotos veiklos, tarsi orientyrai vaizduojamojo meno ugdymo srityje, skatino savianalizę, naujovių paiešką, bei turtino meninės raiškos vertinimo ugdymą. Meninės dirbtuvės atliko pagrindinį vaidmenį formuojant mokinių menines keliones, suteikiant jiems galimybę praturtinti save žiniomis, įgūdžiais ir patirtimis.

Dalyvaudami šiame Erasmus projekte, bendraudami su skirtingas kultūras atstovaujančiais menininkais ir pedagogais, mokiniai turėjo galimybę praturtinti savo meninę raišką ir pagilinti tarpkultūrinį supratimą. Tokia patirtis yra neįkainojama, ugdant mokinių kūrybiškumą, lavinant jų meninius įgūdžius. Erasmus projektas „Build Up Y(Our) Future Through Arts“  veikė kaip platforma, kurioje meninis ugdymas yra ne tik techniniais įgūdžiais paremtas švietimo įrankis, bet ir priemonė didinanti mokinių socialinį bei kultūrinį sąmoningumą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Priėmimas į gimnaziją
  • Tėvams
  • Mokiniams
Naujienų archyvas